I ytre Agdenes er det mange historiske steder. Spør gjerne på den private Turistinformasjonen på Selva Kro & Motell etter bøker og kart over vandremuligheter og informasjon om historiske steder.

Det er fritt å vandre i utmark i Norge, og i Trondheimsfjorden/Norskehavet kan man fiske fritt. Det er dog kun tillat å ta med seg 15 kilo fisk ut av landet (per person). Dersom man vil fiske i elver må man ha fiskekort.

Om sommeren har vi lyse sommenetter og man kan ferdes i naturen stort sett til alle døgnets tider. Solen lyser opp fjellene til nærmere midnatt. "Å gå på tur" er en fritidssyssel som er en vanlig del av nordmenns ferieplaner og hverdagsliv, om sommeren ofte kombinert med bærsanking, på vinteren er nordmenn på skitur.

Naturen er frodig og vi har et rikt dyremangfold og plantemangfold. Naturen er virkelig vakker i norden når det endelig blir sommer. Rundt Trondheimsfjorden er det mange fine fjell hvor man kan se nesten hele Trøndelagsregionen og utsikten er virkelig flott da innseilingen til Trondheim lar deg oppleve mangt et turistskip og hurtigruten og annen båttrafikk. Selva Kro & Motells private turistinformasjon gir deg lister over turistskip og deres anløp/avgang til/fra Trondheim Havn.


- Med fjellsko kan du ferdes fritt i utmark. Men vis hensyn.
- Med telt kan du fritt overnatte samme sted i utmark intill 2 døgn.
- Med sykkel kan du sykle etter veger i lavlandet og fritt i høyfjellet.
- Med spann og korg kan du plukke bær, sopp og blomster, men vær forsiktig og riv aldri opp hele planten.
- Med stang eller håndsnøre kan du fiske hele året etter saltvannfisk i sjøen.

Husk! Vis hensyn til andre; fiskere, turgåere, grunneiere. Og vis hensyn til naturen


 

Copyright (C) 2010 Holthe Gjestegaard. All rights reserved.